Reklama
 
Blog | Karel Lízal

Jak se přizpůsobit novým mravům

Peníze, jídlo a sex hýbou národem v jakékoliv naservírované podobě. Tamti říkali, že po staru se žít nedá a měli pravdu. Teprve v posledních létech se objevují málo tušené možnosti, jak vyplnit mezery na trhu bez Úřadu práce a vylepšit rodinný rozpočet. Jak být platným budovatelem raně kapitalistické společnosti.

Jsem vnitřně obohacený moderní muž, který je okouzlen všelijakými novotami. Nová doba chce mít nejen nové činy, ale také nové myšlení. Nejlépe pozitivní, které se dá snadno pořídit za pár Palackých nebo Destinových. Je to hezký čas, kdy za hodinové konzultace v ceně několika velikánů našich dějin pořídíte certifikát, opravňující dělat hlupáky z další várky tupců. Kolotoč vznášející se blbosti připomínající letadlo, které havarovalo před mnoha léty. Ale nekupte to. Není hezké se stát koučem čehokoliv? Jen si vybrat z pestré nabídky.

Ti co učili marxistickým moudrům na Vysoké škole politické přezdívané Vokovická Sorbonna, nyní přednášejí ještě větším moudrostem o asertivitě. Stále titíž soudruzi ve zbrani se jen tváří, jakoby ani neměli žádnou povědomost o tom, že je stále lepší mít drzé čelo než poplužní dvůr.

Dobré je taky být konzultantem přes zdravou výživu. Když budete mít dispozice v genech, máte šanci se prosadit i na obrazovce. Jó, lidé motající se kolem plotny mohou vypadat jako komická dvojice tlustého s tenkým. Ale vykládat o přežírání může člověk s tasemnicí a blahé paměti Rajko Doleček nebo novější teta Kateřina znající lidová moudra typu Jez do polosyta…….. Jak se svět stává globálnějším, jedni vydělávají na nezdravých dobrotách, ti druzí na opaku. Tady máš hambáč, pak sezobej naklíčené zrní a jdi se vyprdět sousedům na palouk. Ne každý může zmateně pobíhat v přírodě a se vztyčeným rokokovým malíčkem si huntovat skelet a nazývat to gasjoggingem.

Reklama

Ovšem stát se sex koučem, to bych si přál. Za pár Palackých být Otcem národa přes pud rozmnožovací, to zní hrdě. Určitě musí být pro ty méně šťastnější se stát alespoň účastníkem kurzů masturbace s praktickou výukou a poučením, jak jsem to doposud nedělali vědecky a hlavně nehledali úspory a nešetřili materiálem. To musí být také výživný počin a přínos národu.

Co je na tom nejhorší, je fakt, že nevíme nic o budoucnosti. Nevím, zda můžou vydělat slušný peníz také kartáři. Jaké alma mater bych musel být absolventem a stal se tarok koučem a nepletl si krále s dámou a právě ony mi vylepšovaly životní úroveň?

Asi jsem vnitřně obohacen a přesto rozpolcen. Nebylo by lepší dělat něco užitečnějšího nebo už také blbnu z pozitivního myšlení?